De digitalisering van onze woningcorporaties in een stroomversnelling

Digitaal / 13 september 2018
Nico Overdevest
Nico Overdevest
Raad van Bestuur, Woningstichting Rochdale

Digitalisering staat de afgelopen jaren nadrukkelijk op de agenda van bestuurders van woningcorporaties. Geleidelijk aan bereikt dit onderwerp inmiddels logischerwijze - en terecht ook - de vergadering van de Raad van Commissarissen.

Corporaties steken veel energie in vernieuwing van ERP- en aanpalende systemen. Deze zijn vooral gericht op verbetering van klantprocessen en bedrijfsvoering. Portalen voor huurders en leveranciers en allerlei apps schieten als paddenstoelen uit de grond. Innovatie krijgt ook gestalte door toepassingen zoals versterken ketenintegratie in bouwprocessen (met toepassing van BIM), data-analyse en implementatie van robotics-oplossingen.

De doelen zijn divers:

  • verbeteren klantprocessen;
  • verhogen klanttevredenheid;
  • realiseren grotere efficiency;
  • creëren ketenintegratie;
  • verbeteren van het voorspellend vermogen;
  • etc.

Willen we echt verder komen, dan is samenwerking tussen corporaties en partnerships met leveranciers een absolute vereiste. Ook hier zie ik in de afgelopen jaren een positieve ontwikkeling! De digitalisering van de woningcorporatie komt door deze vernieuwing in een stroomversnelling. Het vraagt uiteraard veel aandacht om dit goed te laten landen en te zorgen dat uiteindelijk onze huurders hier echt beter van worden.

De digital award is een mooi podium voor corporaties en leveranciers om vernieuwende oplossingen te presenteren. Oplossingen die baanbrekend zijn of killer applications, zoals dit in het vakjargon zo krachtig heet. Ik ben heel benieuwd wat we als jury voorgeschoteld krijgen en ik hoop dat de partijen die meedoen het ons heel moeilijk gaan maken. Veel succes toegewenst aan alle deelnemers!

Stuur jouw initiatief nog in voor de Digital Awards

Hoe inspireer jij je collega’s en breng je het sociaal wonen naar een hoger niveau? Neem deel aan de awards via DigitalAward.nl. Je collega’s in het land willen meer van je weten. Jouw digitale initiatief inspireert ons. Doe je met ons mee? Geef je dan op voor de nominaties! Gebruik het inzendingsformulier op de speciale Awardswebsite om jouw digitale initiatieven te delen. De stemronde gaat 1 oktober van start.

___

Win kaarten voor de Doe-Dag

Wil jij of stuur jij je collega op 11 december naar de Corporatie Doe-Dag; de dag van praktijk? We verloten namens Aco 5 x 2 kaarten onder de leukste reacties die wij op marketing@corporatienl.nl ontvangen.