Hoe kan Zero Shot Learning heel veel corporatiedata ordenen?

Digitaal / 30 april 2020
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Stel dat we jou een foto van een bewoner laten zien en dat we je vragen om te bepalen of deze persoon recht heeft op voorrang bij woningtoewijzing. Kan dat? Het klinkt misschien vergezocht maar dat is waar zero shot learning over kan gaan. De essentie is dat je enorme hoeveelheden data kunt verwerken en classificeren zonder dat je vantevoren al hebt nagedacht over alle mogelijke indelingen daarvan.

Nieuw vakgebied

Tijdens de Week van Databedrevenheid vertelt Prof dr Jaap van den Herik over de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van zero shot learning. Hij laat zien hoe je grote hoeveelheden data kunt classificeren zonder dat je een systeem vooraf al te grote beperkingen oplegt. Je laat het systeem gewoon voor jou werken en geeft ruimte om zelf nieuwe patronen of indelingen te vinden die je zelf vooraf niet had kunnen bedenken. Hoe werkt dat en wat kun jij ermee in jouw werk?

Wees erbij

Om het hoorcollege van Prof dr Jaap van den Herik te volgen hoef je je alleen maar aan te melden voor de Week van Databedrevenheid.