Financieel kennisvoordeel voor corporaties

Corporatie / 05 september 2017
Sascha Magendans
Sascha Magendans
Digital marketeer, CorporatieNL

Digitalisering, verduurzaming en de extra bouwopgave zijn de belangrijke trends die het voor woningcorporaties noodzakelijk maken om meer financiële middelen vrij te spelen voor hun nieuwe plannen en initiatieven. Tegelijkertijd zijn zowel het toezicht op als het omgaan met middelen door de invoering van de nieuwe Woningwet aan strakkere regels onderworpen. Om corporaties van noodzakelijke kennis te voorzien zullen de belangrijkste opleider op het gebied van financiële bedrijfstrainingen FBTA en het meest inspirerende netwerk CorporatieNL hun kennis en contacten gezamenlijk ter beschikking stellen aan de sector.

Beter voorbereid

De samenwerking ten behoeve van de corporatiesector vindt plaats in de vorm van een aantal geselecteerde trainingen en events die FBTA en CorporatieNL aanbieden. Door het volgen van deze bijeenkomsten zijn corporatiemedewerkers beter voorbereid op de uitdagingen die hen wachten.

Alfred Landmeter, oprichter FBTA, over dit initiatief: “FBTA vindt het belangrijk om samen met onze opdrachtgevers op zoek te gaan naar het evenwicht tussen maatschappelijk presteren en financieel renderen met als uiteindelijke doel de doelgroep nog beter te bedienen. Wij zijn verheugd met de samenwerking tussen FBTA en CorporatieNL omdat wij met meer middelen, expertise en slagkracht in staat zijn corporaties hierbij nog beter te ondersteunen.“

Tino Meijn, oprichter CorporatieNL, vult aan met: “Het niveau en de kennis van FBTA is al jaren van buitengewoon hoog niveau. Ik ben blij dat de leden van CorporatieNL toegang krijgen tot de voor hun belangrijke kennis waardoor zij beter kunnen functioneren.”

Over FBTA en CorporatieNL

FBTA is sinds haar oprichting in 2006 uitgegroeid tot het toonaangevende bureau voor financiële trainingen. Haar aanpak en werkwijze kenmerkt zich door aansluiting te zoeken met de dagelijkse praktijk van de corporatie. Zij beschikt over het grootste aanbod voor de sociale huursector op het gebied van financiële trainingen en Wet & Regelgeving. De kwaliteit van haar trainingen wordt dagelijks erkend door tevreden klanten.

CorporatieNL is het meest inspirerende netwerk voor de corporatiesector. Zij stelt professionals in staat grootse maatschappelijke doelen te bereiken. Dit doet zij door voorop te lopen in kennisdeling en door professionals te verbinden. Haar diensten behoren tot de beste in de sector waarin zij met plezier actief is.

Overzicht trainingen

De trainingen en events die beiden aanbieden zijn: