Online training: Omgaan met verward gedrag

Corporatie
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 11 Sep 2024
Details
Datum Kosten Locatie

“Personen met verward gedrag”; ook jij hebt daar mee te maken. Maar over wie hebben we het als we het hebben over personen met verward gedrag? Het lijkt een hele grote groep te zijn, maar is dat ook daadwerkelijk zo en zijn deze mensen ook gevaarlijk? Dit zijn allemaal vragen waar je tijdens de training een antwoord op krijgt.

Je hoeft de televisie maar aan te zetten of een nieuwswebsite te bezoeken en je leest dit soort berichten: Verwarde man steekt 3 mensen neer, persoon met verward gedrag zwaait met mes, politie uren bezig met opvang voor verwarde persoon, verward persoon gooit huisraad op straat.

Wat je leert

In de online training gaan we in op wie nu die personen met verward gedrag zijn, de feiten achter de cijfers, hoe je de toename kunt verklaren kan worden en wat dit betekent voor professionals in de dagelijkse praktijk. Daarnaast kijken we naar succesvolle initiatieven en ontwikkelingen.

Programma

Tijd Onderwerp
Kennismaking & introductie
Maatschappelijke ontwikkelingen
Herkennen van afwijkend gedrag
Pauze
Beïnvloeden van afwijkend gedrag
Melden en aangifte doen
Weerbaarheid, samenvatting, vragen
Einde training

Voor wie

Deze training is bedoeld voor alle medewerkers die in de praktijk of beleidsmatig te maken hebben met personen met verward gedrag. Bijvoorbeeld wijkbeheerders, verhuurconsulenten en medewerkers leefbaarheid.

PE Punten

Met het volgen van dit event ontvang je als bestuurder 3 erkende PE-punten.

Aanmelden voor deze training

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Ga naar het ledenplatform, klik op de deelnameknop en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.