Online training: Signaleren achter de voordeur

Maatschappelijk
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 11 Sep 2024
Details
Datum Kosten Locatie

Meld je aan voor de online training: Signaleren achter de Voordeur en word een beter geïnformeerde en proactieve bijdrager aan het welzijn van anderen in een huiselijke omgeving.

Achter de voordeur

Achter de voordeur bepaald voor een groot gedeelte hoe een thuis eraan toe is. Juist op die plek zien we een stijging in eenzaamheid, verward gedrag, geweld, mishandeling, verslaving en of verwaarlozing. Dit kunnen we in veel gevallen aanpakken door de signalen achter de voordeur kundig waar te nemen en daar tijdig en juist naar te handelen.

Wat leer je in deze training

Speciaal in deze online training leer je daarom het ontwikkelen van vaardigheden om signalen van eenzaamheid, verward gedrag, verwaarlozing, verslaving en of mishandeling te herkennen. Deze training biedt praktische kennis en tools om effectieve waarnemingsfilters te ontwikkelen en te begrijpen hoe te handelen wanneer dergelijke signalen worden waargenomen. Tevens krijg je in deze training inzage in een duidelijke aanpak voor de rest van de organisatie en haar medewerkers.

Programma

Tijd Onderwerp
Welkom, kennismaking en doel van de training
Inzicht in een gezonde thuisomgeving
Indicatoren Eenzaamheid, verward gedrag, verwaarlozing, mishandeling
Waarnemingsfilters ontwikkelen (NLP)
Pauze
Melden en interveniëren
Verschillende personen en hun rollen
Aanpak Signaleren achter de voordeur (eigen werkgebied)
Samenvatting en Afsluiting

Voor wie?

Deze training is door alle leden van CorporatieNL te volgen die zich inzetten voor een thuis voor iedereen. In het bijzonder voor professionals die achter de voordeur komen, zoals onderhoudsmedewerkers, zorgprofessionals, huurmedewerkers,
leefbaarheidsmedewerkers en managers wonen. Denk ook aan beleidsmedewerkers die hiervoor beleid moeten ontwikkelen voor het betreffende personeel.

PE Punten

Met het volgen van deze training ontvang je als bestuurder 3 erkende PE-punten.

Aanmelden via ledenplatform

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Log in op het ledenplatform, klik op de deelnameknop en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.