E-book Tussen systeemdenken en integrale woondoelen

Vastgoed
1 Datum
50,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 01 Jun 2022
Details
Datum Kosten Locatie

In zijn boek voor de leden van CorporatieNL pleit Jaap van Velzen voor een nieuwe rol van de corporatie. Als integrale regisseur van de leefruimte kunnen we nieuwe kansen benutten als antwoord op de uitdagingen van de woningmarkt.

Bedoeling

CorporatieNL heeft stadssocioloog Jaap van Velzen gevraagd een nieuwe publicatie te verzorgen over onze gezamenlijke verantwoordelijkheid op de woningmarkt. Is het bouwen, bouwen, bouwen? Of moeten we meer rekening houden met omgeving, woonwensen en de toekomst van het wonen? Ge├»nspireerd door de discussie over “terug naar de bedoeling” trekt van Velzen het land in. Op zoek naar visies en oplossingen.

Waar het misging

In zijn nieuwe boek analyseert Van Velzen eerst waar het misging. Want het ging behoorlijk mis door alle eisen die aan onze sector worden gesteld en door de gelijktijdige grootschalige verandering in wooneisen van onze huurders. Met als gevolg dat er niet alleen in kwantitatieve zin een groot tekort aan woningen is ontstaan, maar ook in kwalitatieve zin schieten woningen op veel plekken tekort. De schuldvraag? Die is eigenlijk niet zo belangrijk, we moeten weten waar we vandaan komen en hoe we vooruit kunnen. Want dat we vanaf nu vooruit kunnen en moeten is zeker.

Waardenmodel

Volgens het concurrerend waardenmodel van Quinn kun je de corporatie beschouwen als integrale regisseur van de leefruimte. Dat schept een grotere verantwoordelijkheid dan waar we ons tot nog toe bewust van zijn. En het schept nieuwe kansen en perspectieven. Welke dat zijn ontdekken we onderweg door onder meer de bijdragen van leden, bestuurders en externe experts.

E-book opvragen

CorporatieNL-leden ontvangen automatisch per e-mail bericht zodra een nieuw e-book, onderzoek, document, video, verslag of paper is toegevoegd aan de kennisbank. Zij kunnen het gratis downloaden.

Nog geen lid? Regel vandaag nog je lidmaatschap van CorporatieNL en krijg toegang tot de kennisbank inclusief dit boek. Je kunt dan voortaan ook gelijk deelnemen aan alle events, trainingen en commissies.