Onderzoeksrapport De Kracht van Kwetsbaarheid

Maatschappelijk
Details
Datum Kosten Locatie

In de kennisbank tref je onderzoeken, presentaties, documenten, video’s en downloads over de onderwerpen waar jij in je werk mee te maken hebt. Ook het onderzoeksrapport De Kracht van Kwetsbaarheid is opgenomen in de kennisbank.

Meer stress door toename kwetsbaren

Een op elke zeven medewerkers bij woningcorporaties heeft last van stress of burn-out als gevolg van het omgaan met kwetsbare groepen. Dat aantal zal de komende jaren fors stijgen. Op dit moment zegt 83% dat zij steeds vaker met kwetsbaren te maken heeft en 64% zegt de problemen niet aan te kunnen. Dit staat onder meer in het onderzoek van CorporatieNL onder 746 bestuurders, managers en medewerkers van woningcorporaties.

Toename problemen

De problematiek van bewoners die tot stress bij corporatiemedewerkers leidt is vooral psychosociaal (79%) en financieel (77%) van aard. Daarbij geeft 36% van de corporaties aan dat zij onvoldoende middelen heeft om de problemen aan te pakken. Toch is 61% van plan de komende jaren meer te investeren zodat zij beter kan omgaan met de toenemende problemen van bewoners. Investering in training en opleiding van de medewerkers (77%) zien zij daarbij als belangrijkste oplossing.

Onderzoek ontvangen

Als lid van CorporatieNL kun je deze publicatie downloaden. Ga naar het ledenplatform, klik op de kennisbank en je treft er deze titel. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Regel vandaag nog je lidmaatschap van CorporatieNL en krijg toegang tot de kennisbank inclusief dit boek. Je kunt dan voortaan ook gelijk deelnemen aan alle events, trainingen en commissies.