Onderzoeksrapport De Kracht van Kwetsbaarheid

Maatschappelijk
Details
Datum Kosten Locatie

In de kennisbank tref je onderzoeken, presentaties, documenten, video’s en downloads over de onderwerpen waar jij in je werk mee te maken hebt. Ook het onderzoeksrapport De Kracht van Kwetsbaarheid is opgenomen in de kennisbank.

Meer stress door toename kwetsbaren

Een op elke zeven medewerkers bij woningcorporaties heeft last van stress of burn-out als gevolg van het omgaan met kwetsbare groepen. Dat aantal zal de komende jaren fors stijgen. Op dit moment zegt 83% dat zij steeds vaker met kwetsbaren te maken heeft en 64% zegt de problemen niet aan te kunnen. Dit staat onder meer in het onderzoek van CorporatieNL onder 746 bestuurders, managers en medewerkers van woningcorporaties.

Toename problemen

De problematiek van bewoners die tot stress bij corporatiemedewerkers leidt is vooral psychosociaal (79%) en financieel (77%) van aard. Daarbij geeft 36% van de corporaties aan dat zij onvoldoende middelen heeft om de problemen aan te pakken. Toch is 61% van plan de komende jaren meer te investeren zodat zij beter kan omgaan met de toenemende problemen van bewoners. Investering in training en opleiding van de medewerkers (77%) zien zij daarbij als belangrijkste oplossing.

Onderzoek opvragen

CorporatieNL-leden ontvangen automatisch per e-mail bericht zodra een nieuw onderzoek, document, video, e-book, verslag of paper is toegevoegd aan de kennisbank. Zij kunnen het gratis downloaden.

Nog geen lid? Regel vandaag nog jeĀ lidmaatschap van CorporatieNL en krijg toegang tot de kennisbank inclusief het onderzoeksrapport De Kracht van Kwetsbaarheid. Je kunt dan voortaan ook gelijk deelnemen aan alle events, trainingen en werkgroepen.