Event: Ontwikkelen en Bouwen van Community’s

Vastgoed
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 22 Mei 2024
Details
Datum Kosten Locatie

Tijdens dit ledenevent staat het vastgoed centraal. Dit event biedt de kans om de wereld van bouwen en ontwikkelen te verkennen volgens de principes van community building. Sta ook jij open voor de weg naar community building, of blijf je liever op het pad van traditionele bouw en ontwikkeling?

De ultieme mix

Op weg naar 2030, streven we naar een thuis voor iedereen, maar er is nog werk te doen. Hoe we bouwen en ontwikkelen, vormt de basis voor het thuisgevoel dat we willen creëren. We streven naar gemeenschappen waar mensen zich welkom voelen, verbonden zijn en tevreden leven. Steeds vaker zien we community buildings opduiken waarin de ultieme mix van betrokkenheid, betaalbaarheid, inclusiviteit, veiligheid, welzijn en duurzaamheid tot uiting komt – het complete pakket voor het thuisgevoel. Tijdens dit event leren van succesvolle community building verhalen met bewezen resultaten.

Wat ga je leren?

Tijdens dit event leer je het volgende:

  1. De Rol van Community Builders: Ontdek hoe ervaren community builders betrokkenheid, inclusiviteit en duurzaamheid bevorderen in gemeenschappen.
  2. Participatie en Besluitvorming: Verken strategieën om bewoners actief te betrekken bij besluitvormingsprocessen rond gemeenschapsontwikkeling, met name tijdens het ontwikkel- en bouwproces.
  3. Samenwerken met Belanghebbenden: Leer hoe je succesvol kunt samenwerken met lokale overheden, non-profitorganisaties en bedrijven om gemeenschappen te creëren en te versterken.
  4. Duurzaam Bouwen en Leven: Verdiep je in duurzame bouwpraktijken, milieubewustzijn en het creëren van groene gemeenschappen.

Programma

Tijd Onderwerp
INLOOP
WELKOM door Sandra Kors, manager CorporatieNL
OPENING door dagvoorzitter Maarten Vermeulen (voorzitter Vastgoed Commissie CorporatieNL)
De dagvoorzitter geeft een toelichting op programma, techniek en bedoeling van dit event
TOEKOMSTVISIE 2030 - door Vastgoed Commissie CorporatieNL
BOUW AAN BLOEIENDE GEMEENSCHAPPEN - Thijs van Mierlo, (LSA Bewoners)
Verken de intrigerende wereld waarin gemeenschappen zichzelf ontwikkelen. Ontdek welke rol jij als huisvester kunt spelen in het bouwen en ontwikkelen van community's. Deze bijdrage onthult niet alleen welke rol je kunt vervullen, maar biedt ook inzichten in de belangrijkste uitdagingen en ontwikkelingen die de weg banen naar een welvarende gemeenschap. Laat je informeren en word de architect van een florerende leef en thuis omgeving.
IN DIALOOG
Samen identificeren we de gemeenschappelijke uitdagingen. Deel je mening.
PAUZE
CASE: COMMUNITY BUILDING ALS WERKWOORD - Tineke Groenewegen (Blauwhoed)
In deze bijdrage deelt een ervaren community builder zijn geheimen over het navigeren van het traject van concept tot eindgebruiker en het behouden van bloeiende gemeenschappen. Bereid je voor op een inspirerende bijdrage die niet alleen motiveert, maar ook je perspectief verruimt.
SUPERBRAINSTORM
We hebben innovatieve oplossingen nodig die het bouwen en ontwikkelen van community's realiseren. Welke oplossingen kunnen we vanuit jouw organisatie en expertise verwachten? Wat kun jij bijdragen?
DIALOOG
Tijd om over te gaan tot actie. In groepen gaan we uiteen om de oplossingen die er liggen concreet te maken.
GETTING THE PICTURE
We bundelen de uitdagingen, oplossingen en acties. We leggen vast wat we na vandaag kunnen doen, welke samenwerkingen we willen aangaan en welke resultaten we willen behalen.
GROEPSFOTO
Samen met alle deelnemers die de missie "Een Thuis voor Iedereen in 2030" ondersteunen.
LUNCH & NAPRATEN
EINDE EVENT

Centrale vragen

Tijdens dit evenement zullen we samen de volgende vragen beantwoorden:

  1. Zijn community buildings de toekomst voor het bouwen en ontwikkelen van een thuis?
  2. Waar moet een community aan voldoen?
  3. Wat is ervoor nodig om te bouwen en ontwikkelen van een thuis volgens community building?

Deelnemers

De bijeenkomst in 2023 zat al snel helemaal vol. Het is dus zaak om je tijdig aan te melden. Er zal ook dit jaar een evenredige verdeling van diverse organisaties aanwezig zijn, zo kunnen we verschillende perspectieven bespreken en met elkaar nieuwe mogelijkheden verkennen.

Deelnemers vanuit de volgende organisaties waren er afgelopen jaar bij: Thuisvester, Oost Flevoland Woondiensten, BAM Wonen, Rochdale, Vastgoed Commissie, Hagemans, Mercatus, Netwerk Groene Groeiers, Dura Vermeer, Gemeente Leusden, VB Groep, Stienstra Asset, KleurrijkWonen, BEL-Combinatie (gemeenten Baarn, Eemland, Laren), Rijswijk Wonen, BPD, Onder de pannen, Van Wijnen, Praeter, Waterweg Wonen, Hurks, Gemeente Amsterdam, De Realisatie, Woonstad Rotterdam, Hogeschool Inholland, KWH, BAR-organisatie (gemeenten Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk), Mate & Date, Koopmans, DGBC, TU Delft, Rabobank, NEVAP, AM, de Alliantie.

Meld je aan voor dit event om breed en vanuit nieuwe invalshoeken mee te werken aan de belangrijke missie: “Een thuis voor iedereen voor 2030”.

PE Punten

Met het volgen van dit event ontvang je als bestuurder 4 erkende PE-punten.

Aanmelden voor dit event

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Ga naar het ledenplatform, klik op de deelnameknop en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.

Deelnemers 2023