Online training: Van frictie naar functie in verandertrajecten

Corporatie
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 17 Apr 2024
Details
Datum Kosten Locatie

De lastigste veranderingen om anderen in mee te krijgen, zijn de veranderingen waar iedereen het over eens is. Succesvol veranderen staat of valt met de manier waarop we elkaar bereiken, betrekken en overtuigen. In deze training gaan we dieper in op de vraag: hoe krijg je anderen mee?

Ik en de anderen

Bij alles wat je doet heb je collega’s, samenwerkingspartners en bewoners nodig om van A naar B toe te komen. Bijvoorbeeld bij de missie een thuis voor iedereen, de introductie van een nieuw IT-systeem, de sloop van een complex of bij een andere manier van werken. Jij bent daarin net zo belangrijk als alle anderen. Leer hoe jij anderen en anderen jou meekrijgen in verandertrajecten. Hoe zorg je voor vooruitgang in de beweging die je met elkaar wilt maken?

Frictie in verandertrajecten

Verandering ontstaat in het gesprek dat we met elkaar voeren. In de interactie raken we elkaar, botsen we met elkaar en weten we elkaar te vinden. Die frictie heeft een belangrijke functie. Als je een verandering wilt laten slagen, moet je de frictie opzoeken die helpt en wegblijven bij de frictie die je hindert.

Wat kun je verwachten

Na deze training weet je hoe je de belangrijkste partijen inclusief jezelf meekrijgt in grote en kleine verandertrajecten. En krijg je inzicht in hoe je het gesprek met elkaar voert om vooruit te komen. Je eigen praktijk staat centraal in deze interactieve training.

Programma

Tijd Onderwerp
Kennismaking en leerdoelen
De bouwstenen van verandering
Motivatie voor verandering: van A naar B
Pauze
Reacties op verandering: van frictie naar functie
Jouw rol: hoe krijgen anderen jou mee
Verandering plannen: van ongepland naar gepland
Samenvatting en nu verder

Trainer

Anna Maria Donnina
Anna Maria DonninaEigenaar (Verder advies)

Anna Maria is opgeleid tot organisatie adviseur en heeft zich gespecialiseerd in veranderkunde. Als voormalig bedrijfsmaatschappelijk werker, weet zij veel over gedrag van mensen in organisaties. Als trainer werkt zij vooral met de input van de groep. Dus geen (saaie) presentaties waar je achterover kunt leunen, maar interactief aan de slag vanuit jullie eigen praktijkervaring!

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor bestuurders, (programma) managers, teamleiders, coördinatoren en medewerkers die in de praktijk of beleidsmatig te maken hebben met grote en kleine verandertrajecten op het gebied van wonen, wijken, vastgoed, organisatie, bedrijfsvoering en leefbaarheid.

PE Punten

Met het volgen van deze training ontvang je als bestuurder 3 erkende PE-punten.

Aanmelden via ledenplatform

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Log in op het ledenplatform, klik op de deelnameknop en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.